Elevantide kaitseorganisatsioon jäi Tallinna londiliste elamistingimustega rahule

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia elevandid Draay, Carl ja Fien. Nemad ei olnud talvel juhtunud õnnetuses kuidagi süüdi.
Tallinna loomaaia elevandid Draay, Carl ja Fien. Nemad ei olnud talvel juhtunud õnnetuses kuidagi süüdi. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Tallinna loomaaias käis neljapäeval visiidil elevantide Euroopa kaitseorganisatsiooni Elephanten-Schutz Europa delegatsioon, mille liikmed jäid londiliste elamistingimustega rahule.

Eriti meeldisid delegatsioonile elevantide ruumikad välisaedikud, teatas Tallinna loomaaed.

Ka loomaaia kolm aafrika savannielevanti Fien, Draay ja Carl said kuulda häid sõnu: vaatlejate meelest näevad nad head välja ja on just parajas konditsioonis, ei liiga paksud ega liiga kõhnad.

Mõhnjalalised täiendavad oma ridu: esmaspäeval sündis esimene alpakavasikas, kolmapäeval juba neljas kaamelipoeg. Uue katse pesitsemisel tegid õnnekured – kesknädalal märgati pesas üht muna.

Veiseliha söömisest keeldunud eakas amuuri leopard Freddi saab nüüd toiduks ainult värsket kitsetalleliha.

Laste loomaaed, mis avati tänavu loomaaia Õismäe poolses lääneväravas asuva uue keskkonnahariduskeskuse külje all, sai juurde uue asuka – reedel kolis sinna elama noor vietnami rippkõhtsiga. Keskkonnahariduskeskuse fuajees aga sisustatakse uut ekspositsiooni, milles hakkavad elama pintšetamariinid.

Möödunud nädalavahetusel tegid loomaaiasõbrad ühe tubli talgupäeva: võsast puhastati lumeleopardide aedik, uut liiva tassiti Sise-Aasia väikeste kaslaste ekspositsiooni, trimmerdati puhtaks elevantide kose pealne kõrvitsakasvatusala, pesti puhtaks amuuri leopardide vaateaknad, värviti üle Palmako poolt laste loomaaiale kingitud aiamajakesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles