Tartu avavangla sai nurgakivi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vangla kõrval Turu tänaval pandi reedel nurgakivi kolmekorruselisele avavanglale, mis peaks valmima aasta pärast.
Tartu vangla kõrval Turu tänaval pandi reedel nurgakivi kolmekorruselisele avavanglale, mis peaks valmima aasta pärast. Foto: Kristjan Teedema

Tartu vangla kõrval Turu tänaval pandi reedel nurgakivi kolmekorruselisele avavanglale, mis peaks valmima aasta pärast.

«Vangla ehitus on alati kahe otsaga asi,» arutles justiitsminister Andres Anvelt (pildil). «Ühelt poolt saame aru, et see on vajalik, teisalt on jälle kahetine tunne, et peame veel rohkem inimesi trellide taha panema.» Hoone ehitust tuleks ministri hinnangul võtta siiski positiivsena, sest avavangla on oma olemuselt poolel teel vabanemisele ja paranemisele. «Loodan, et siia paigutatavad inimesed leiavad koha ühiskonnas ja ei tule siia enam kunagi tagasi.»

Tartu vangla direktori asetäitja Janek Riives märkis, et avavanglal on karistuse täideviimisel tähtis osa, sest seal valmistuvad kinnimõistetud vabanemiseks. Eesmärk on see, et vanglast väljunud inimene ei peaks enam kuritegelikku teed valima. «Mul on väga hea meel, et tuleva aasta kevadel on avavangla osakond reaalsus,» sõnas Riives.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles