Teatrietenduses saab nuusutada ja katsuda

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairi Kivirähk ja Henry Griin tutvustasid veel valmivas lavaruumis paika, mis lubab vaatajatel osa saada ennemuistse ennustamise ja manamise maailmast. Mängus on liiv ja vihad.
Kairi Kivirähk ja Henry Griin tutvustasid veel valmivas lavaruumis paika, mis lubab vaatajatel osa saada ennemuistse ennustamise ja manamise maailmast. Mängus on liiv ja vihad. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Uue Teatri kaks korrust on täis tassitud mitmesugust kraami heintest kuni mulla ja liivani. Seda kõike on ühe tavalise teatrilavastuse kohta üleliia palju. Kuid «Heleaines» ei olegi tavaline lavastus.

Suures saalis oli ettevalmistuste aegu üles pandud seitse telki. Neist tulvas heinte lõhna. Vaatajad saavad lisaks nuusutamisele heina ka käega katsuda. Selle võimaluse pakub välja «Heleainese» meeskond – lavastuskunstnikud ja teised eri teatrivormidega seotud inimesed.

Ühtekokku on neid üheksa. Nemad ongi labürintteatriühendus G9, kes tõi mullu detsembris Tallinnas publiku ette näituse-lavastuse «Tumeaines». See kutsus jõulumöllu eest varjule Kullo lastegalerii keldrisse, kus päeval oli «Tumeaines» avatud kui näitus ning õhtul muutus etenduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles