Eksperdid otsivad teed pealinna õhu liigsest tolmust puhastamiseks

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivalaia tänav.
Liivalaia tänav. Foto: Mihkel Maripuu

Asjatundjad otsivad lahendust pealinna tolmumurele, mis tapab 296 inimest aastas

Kuigi töörühm on Harjumaa keskkonnateenistuse spetsialisti Maigi Jõgi sõnul ametlikult kinnitamata, on peentolmuprobleemile lahendust otsivad asjatundjad aprilli lõpust alates koos käinud kahel korral ning kohtuvad uuesti septembris, kirjutas Eesti Päevaleht.

«Euroopa Liidu direktiivi järgi võib peentolm ületada seatud piirväärtusi kuni 35 päeval aastas ja Tallinnas on seda olnud enam,» ütles Jõgi.

Riikliku välisõhuseire aruande järgi registreeris mullu ainuüksi Liivalaia tänava mõõtejaam 48 korral ööpäeva keskmist piirväärtust ületava kontsentratsiooni, aasta varem oli ületamisi 42.

Töörühma eesmärk on selgitada, kust ülemäärane saaste tuleb (kas ettevõtetest või liiklusest), mis seda mõjutab (milline ilm), ning jõuda aasta lõpuks tegevuskavani, kuidas vähendada peeneid tahkeid osakesi linnaõhus.

Senised uuringud annavad alust järeldada, et tolmu rohkust mõjutavad ilmastik, liikluse intensiivsus, eramute kütmine, teede liivatamine-soolatamine ja taimede tolmlemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles