Tartu Ülikooli nõukogu jättis reformikava ootele

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli nõukogu esimees Kersti Kaljulaid räägib, miks teaduskondade ühendamist esialgu heaks ei kiidetud.
Tartu Ülikooli nõukogu esimees Kersti Kaljulaid räägib, miks teaduskondade ühendamist esialgu heaks ei kiidetud. Foto: Postimees.ee

Eile kogunenud Tartu Ülikooli nõukogu otsustas ülikooli uut põhikirja, mille järgi moodustataks senise üheksa teaduskonna asemele neli suurt teaduskonda, esialgu mitte heaks kiita. Samas ei pannud nõukogu põhikirjale ka vetot, ütles nõukogu esimees, Euroopa Kontrollikoja liige Kersti Kaljulaid.

«Kui kogu vabariigi ajakirjandusest jääb mulje, et nõukogul oli täna (eile – toim) täpselt kaks varianti – kiita projekt heaks või panna sellele veto –, siis tegelikult ei ole nõukogu oma otsustes sugugi nii piiratud,» rääkis Kaljulaid.

Ta lisas, et nõukogu otsustas käituda samamoodi nagu hiljuti arutatud põhikirja muudatuse puhul. «Me sõnastasime siis oma seisukohad ette pandud põhikirjaprojekti suhtes ning läksime ja arutasime neid senatiga. Tookord tegime seda ühisistungi vormis ja ka seekord leiame kindlasti viisi senatiga nõukogu esitatud küsimusi arutada,» ütles Kaljulaid. Tartu Ülikooli senat on uuele põhikirjale juba oma heakskiidu andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles