Aparaaditehase räämas ruumid täidab loomevaim

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmit Kaplinski (paremal) näitas majahuvilistele tehase viiendas korpuses sellist ruumi, kus pärast remonti hakkab käärima õlu.
Lemmit Kaplinski (paremal) näitas majahuvilistele tehase viiendas korpuses sellist ruumi, kus pärast remonti hakkab käärima õlu. Foto: Margus Ansu

Taas sirutab Tartus tiibu kultuuritehase lennukas mõte. Kaks aastat pärmivabrikut täitnud samalaadne loomevaim kängus majanduslikus surutises. Uut hoogu laseb juba pisut paista aparaaditehas Pauluse kiriku lähedal.

Trükimuuseumi juhatuse liige Lemmit Kaplinski on viimased neli-viis aastat rääkinud Tartusse kultuuritehase loomise vajadusest. «Mul on väga hea meel öelda, et tõenäoliselt seisame nüüd Tartu kultuuritehases, mis kannab nime Aparaaditehas,» ütles ta.

Nõnda kõneles ta laupäeval Riia ja Kastani nurga hoonekolaka viiendas korpuses, mille trepikojas ja muudes ruumides on seintel värv laiguti maha koorunud ja kohati augud põrandabetoonis. «Ärge juhtmeid katsuge, pinge võib sees olla,» hoiatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles