Rahustid aitavad vaid ajutiselt

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühhiaater Andres Lehtmets soovitab kõrvaldada oma elust tegurid, mis nõuavad ­rahusti kasutamist, ja leida muid lõõgastumise viise.
Psühhiaater Andres Lehtmets soovitab kõrvaldada oma elust tegurid, mis nõuavad ­rahusti kasutamist, ja leida muid lõõgastumise viise. Foto: Peeter Langovits

 Rahustid mitte ei ravi, vaid kõigest  leevendavad sümptomeid, nii et eelkõige tuleb ravimitele lootmise asemel  oma elu korda seada.

Eesti Psühhiaatrite Seltsi presidendi Andres Lehtmetsa sõnul sobivad rahustid vaid lühiajaliseks kasutamiseks, et võtta maha mingil põhjusel tekkinud ärevust, ning hoiatab, et rahustite tarvitamisega seondub mitmeid ohtusid.

Paljud arstid kardavad rahusteid ja uinuteid välja kirjutada, sest need võivad tekitada sõltuvust. Samas pole pikemast magamatusest tingitud kurnatus organismile sugugi hea. Kus on kesktee ning millistel juhtudel on mõistlik ärevus tablettidega alla suruda?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles