Linnavalitsus kannab untsu läinud turuprojekti lõplikult maha

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimata omaniku pingutustest ei võtnud Kristiine turgu omaks ei ostjad ega müüjad.
Hoolimata omaniku pingutustest ei võtnud Kristiine turgu omaks ei ostjad ega müüjad. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus lõpetas täna detailplaneeringu, mis nägi ette Kristiine linnaossa Kotkapoja tänavale elanike tahte vastaselt sotsiaalmaale rajatud turu jaoks kahekorruselise turuhoone ehitamise.


Linnavalitsuse istungi päevakorras olnud korralduse eelnõu näeb ette Kotkapoja 2b krundi detailplaneeringu menetluse lõpetamise. Detailplaneeringuga taheti muuta maa sihtotstarve sotsiaalmaast ärimaaks ja rajada sinna kahekorruseline turuhoone.

Kristiinesse turu rajamiseks sai linnavalitsus innustust Nõmme turu edust. Paraku ei õnnestunud Nõmme edulugu teistes linnaosades korrata. Nii Kristiine kui Lasnamäe turud jäid kiratsema ega läinudki korralikult käima. Lasnamäe turu hoones tegutseb nüüd munitsipaalpood Lipo. Kristiines on ärarikutud haljasala asemel lihtsalt üks lillepeenraga plats.

Kristiine turu rajamiseks kuulutas linn mõne aasta eest välja konkursi. Selle võitis ainsa osalejana tollane keskerakondlasest linnavolinik Andres Rozalka. Muruplats kaeti parkettkiviga ning toodi sinna paarkümmend putkat, mida turuomanik kaupmeestele välja püüdis üürida. Müüjaid leidus küll, aga nad tulid ja läksid. Ostjate puudumise tõttu ei jäänud keegi pikemaks ajaks pidama.

Kuna Tallinn oli selle maa riigilt endale taotlenud ettekäändel, et krunti on vaja laste mänguväljaku rajamiseks, siis sekkus asjasse jõuliselt Harju maavalitsus. Maavanem nõudis ebaseadusliku turu lammutamist ning pöördus turule välja antud ehituslubade tühistamiseks kohtusse.

Pärast mitut katset turg käima saada lammutati see eelmise aasta alguses lõpuks maha. Linnaosavalitsus tegi platsi enam-vähem korda, kuid varasema haljasalaga seda siiski võrrelda ei anna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles