Enriko Talvistu: kesklinna tühjadest kruntidest

Enriko Talvistu
, kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu plats.
Karu plats. Foto: Kristjan Teedema

Pole vist vaja tartlasele selgitada, et linnaplaneerimise põhiküsimused käivad kusagil maaliinide bussijaama ning rahvamuuseumiga seotud Roosi tänava kandis. Muu on tühine, punk on  põhiline – toetudes Eesti rokiklassikale.

Mingil moel ajas siinkirjutajal pilli lõhki Tartu linnapea intervjuutund neljapäeval Kuku raadios. Ei hakka siinjuures arutama, et saatejuht Madis Ligi ja linnapea Urmas Klaas arutasid tulevase maa-aluse parkla ja IT-kvartali üle kusagil Vanemuise-Vaksali nurga peal (parem olnuks Vanemuise asemel Tiigi tänav). Hoopis rohkem mõjutasid mind kodanike küsimused mahajäetud kesklinna kruntide kohta.

Nii teatab linnapea, et nn Karuplatsile hotelli London vastas Küütri ja Rüütli tänava nurgale, kus karuskulptuuri pole enam ammugi, on tema teada planeeritud haljasala. Praegu on seal segase struktuuriga kruusaparkla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles