Siim Kallase akadeemiline karjäär on reaalne võimalus

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Siim Kallas ei ole veel tema assistendi Hanna Hinrikuse sõnul otsustanud, mida ta pärast Euroopa Komisjoni asepresidendi ametiaja lõppu teeb, aga akadeemilisest karjäärist on ta juba pikka aega unistanud.

Soome ajaleht Kauppalehti avaldas eile artikli, kus Kallas ütles, et kavatseb pärast voliniku ametiaega «igal juhul pöörduda tagasi oma pere, sugulaste ja sõprade juurde Eestis.»

Küsimuse peale, kas teda poliitika enam ei paelu, vastas Kallas: «Ma arvan, et minu aeg poliitikas on läbi.»

Assistendi Hinrikuse sõnul on Kallas juba pikka aega mõtteid mõlgutanud akadeemilisest karjäärist.

Tema ametiaeg eurovolinikuna saab läbi 1. novembril.

Kas need on tema viimased kuud poliitikas?

«Vara on veel spekuleerida. Komisjon ei ole ju veel lõpetanud.»

Hinrikus rõhutab, et Soome lehele öeldu ei olnud poliitiline avaldus. «Seda ei maksa nii võtta, et nüüd on kõik,» ütles Hinrikus Postimehele.

«Ta tahtis öelda, et aega veel on ja tema volinikuks olemise aeg saab läbi. Ega tal veel Eestis ei ole ju hetkel mingisugust poliitilist kohta ette näha, kuhu ta kandideerima hakkaks. Ta on alati öelnud, et ta hea meelega naaseb akadeemilisele tööle. See on reaalne võimalus, aga seda on veel vara küsida. Eks ta jõuab sel teemal kindlasti rääkida ja aru anda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles