Rahvusvahelise narkoäri peamees: mind lavastati süüdi

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanglast narkoäri juhtimise eest mõisteti Jaak Tarvisele 13-aastane vangistus.
Vanglast narkoäri juhtimise eest mõisteti Jaak Tarvisele 13-aastane vangistus. Foto: Keskkriminaalpolitsei

«Ma olen IKKA täitsa süütu selles asjas.» Nii väidab Soome aasta narkoloo väidetav peategelane Jaak Tarvis.

Ei midagi üllatavat. Maailma vanglad on täis endi väitel süütuid kurjategijaid. Jaak Tarvis pole siin erand. Tema loo puhul paelus Postimeest üks teine nüanss – inimene, kes Soomes mitu kuud kestnud kohtuprotsessil algusest lõpuni kohal oli, väitis eravestluses ajakirjanikule, et olgu teistega kuidas on, aga «see Tarvis pandi selles asjas süütult istuma.»

Need «teised» on kusjuures selle inimese tuttavad. Tarvis on talle nö. mitte-keegi. Sel inimesel puudus põhjus Tarvist kaitsta. Seetõttu ma ei imestanud, kui sain pärast Postimehes ilmunud Tarvise ja Bandidoste motojõugu narkoäri artiklit telefonikõne Riihimäki vanglast.

«Tere, ma olen Jaak Tarvis,» alustas mees teiselpool toru.

Katkestasin ta poolelt sõnalt, mainides, et ma vist aiman, millest ta rääkida tahab. Mul oli õigus. Telefonis vaidlemise asemel leppisime kokku, et kohtume Soomes.

Mõned päevad hiljem olin Riihimäki vanglas kohal. Ametlikule külastusajale vaatamata olin ainus külastaja. Et minu vestluspartner on Soomes endiselt kohtu all, lahutas meid intervjuu ajal klaassein.

Minu vastu istus pealtnäha lihtne noor mees. Ta on jõusaalis veedetud ajast küll oluliselt turskem, kui vanal politseifotol. Ta on sama Jaak Tarvis, kes olevat põhjanaabrite juures lükanud käima Eesti kriminaalide ja mootorrattajõugu Bandidos narkoäri. Nii otsustas vähemalt mõned nädalad tagasi kohus, kes Tarvise selle eest 13 aastaks vangi mõistis.

Nüüd väidab ta, et on selles asjas IKKA täiesti süütu. Mis tal enda kaitseks öelda on?

Loe lähemalt neljapäeval Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles