Rummu Jüri ja jeestlased

Aapo Ilves
, Kirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne kolhoosi asutamist toimus kontsert, kus noored kirsades tiblad kasvatasid püramiide ning kus kolhoosikorra kiituseks laulsid soovolinik (Merle Tanilsoo, vasakult), ohvitseriproua Vassilissa (Merle Jääger), külvivolinik (Peeter Sibul) ja militsionäär Fedja (Uno Nagelmaa).
Enne kolhoosi asutamist toimus kontsert, kus noored kirsades tiblad kasvatasid püramiide ning kus kolhoosikorra kiituseks laulsid soovolinik (Merle Tanilsoo, vasakult), ohvitseriproua Vassilissa (Merle Jääger), külvivolinik (Peeter Sibul) ja militsionäär Fedja (Uno Nagelmaa). Foto: Riho Semm

Põlvamaal Lutsu külas pühapäeval esietendunud «Rummu Jüri ehk tamasseri raudade» autor Jaanus Tor­dik on tartlane. Lavastaja Jaan Willem Sibul ja näitleja Merle Jääger on tartlased.

Eesti ja eriti Lõuna-Eesti teater on Tartu nägu nagunii, mistõttu pole peale logistiliste erisuste mingit suurt vahet, kas õudne kurbmäng toimub Vanemuise tagahoovis või Lutsu külas Põlvamaal.

See teekond tasub ette võtta, sest viimaks ometi vaadatakse eestlaste jaoks eriti karmile 1948. aastale läbi väljanaeruprisma. Ja see mõjub vabastavalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles