Poešašlõkkides peitub hulganisti E-aineid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

E-ainete rida, mis šašlõkki valides etiketilt vastu vaatab, võib mõne nõrgema närviga tarbija ära ehmatada. Tarbija24 valis välja kaheksa toodet ning palus eksperdil pimesi hinnata, millised lisaainetest on hädavajalikud ja mis võiksid olemata olla.

«Tänapäeval areneb tehnoloogia kiiresti ja tooraine kallinedes soovitakse leida asendusaineid ja lisaaineid, mis aitaks sellel ollusel koos püsida. Samas on vaja tagada toote pikk säilivusaeg ja hea välimus,» rääkis Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli lihaeriala õpetaja Eve Klettenberg.

Tema selgitusel kehtib lihatööstuses lihtne reegel – kui lihatootes kasutada liha (lihaskude), siis ei ole ülemäära lisaainete kasutamine vajalik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles