Eiki Nestor ööistungilt: töövõimereformi pole mõistlik edasi lükata

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu peab ööistungit.
Riigikogu peab ööistungit. Foto: Toomas Huik

Riigikogu esimees Eiki Nestor leiab, et palju kriitikat saanud töövõimetoetuse seaduse eelnõud ei peaks valitsusse tagasi saatma, sest vastasel juhul menetlemine veniks ning Euroopa Liidu abirahad ei pruugi õigel ajal kohale jõuda.

Riigikogu esimees Eiki Nestor (SDE) märkis «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et riigikogu infotund algas juba kell üks päeval, kuid kindlasti jõutakse täna öösel ka töövõimetoetuse seaduse ja kooseluseaduse eelnõu esimese lugemiseni, mis on omakorda päevakorras järjekorras kaheksas ning üheksas punkt, vahendas ERR Uudised.

«Päevakorras on palju esimesi ja kolmandaid lugemisi, rohkelt debatte, kuna seaduseelnõud on tekitanud erinevaid arvamusi, nii see parlament töötabki,» lausus Nestor, lisades, et töövõimereformi on valitsus seaduseelnõuna esitanud ning see on tema hinnangul saanud mitmete organisatsioonide poolt mõistlikku kriitikat.

«Nende ettepanekutega on vaja arvestada ja riigikogul täna öösel seisab ees valik, kas neid arutelusid, mida juba praegu [õigus]komisjon on pidanud, hakkab tegema riigikogu või peaks siis selle eelnõu saatma tagasi valitsusse, sisu poole pealt, eelnõu kiirema menetlemise poole pealt ja selleks, et töövõimetute rahad Euroopa Liidust jõuaksid kindlasti kohale, oleks mõistlik, kui riigikogu jätkaks menetlemist,» arvas Nestor.

Kooseluseaduse puhul langetab samuti otsuse riigikogu täiskogu täna öösel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles