Fotod ja video: heeliumipall viib 120 meetri kõrgusele Tallinna kohale

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates reedest, 20. juunist saavad kõik soovijad tõusta õhupalliga kuni 120 meetri kõrgusele Tallinna kohale, kust avaneb suurepärane vaade nii linnale kui merele.


Kuni 120 meetri kõrgusele sellepärast, et atraktsioon sõltub tuule tugevusest ning päris iga päev ei luba ilmastikutingimused võib-olla maksimumkõrgusele tõusta. Väga suure tuule korral võib õhusõit aga üldse ära jääda.

«Meil on õhupalli küljes oma tuulemõõtja ja igal hommikul teeme testsõidu, mille tulemusel otsustatakse, kas ja kui kõrgele võib õhupall sel päeval tõusta,» ütles õhupallilende korraldava Lennulaev OÜ juhatuse liige Sigre Luts.

Ta selgitas, et tegelikult on tegu mitte õhupalli, vaid heeliumipalliga. Heelium tõstab palli taevasse. Sealt alla tõmmatakse see palli kinni hoidva vintsiga. «See on justkui lift, mida heelium viib ülespoole ja vints toob jälle alla,» selgitas Luts.

Õhupalli gondlisse mahub kuni 30 inimest ja üks õhusõit kestab umbes 11 minutit. Aga mis saab siis, kui kellelgi poole sõidu peal ikka tõsine kõrgusekartus peale tuleb? «Kui kellelgi kõrgusega ikka väga suur probleem tekib, siis laskub pall maapinnale tagasi ja teised sõitjad viiakse pärast uuesti üles,» lausus Luts.

Õhupallisõidule minnes võiks kaasa võtta binokli, sest 120 meetri kõrguselt avaneb ikka väga avar vaade ja nägemist võimendavast seadmest on kindlasti kasu. Samuti tasuks midagi sooja selga panna, sest kui maapinnal on ilm soe ja päikeseline, siis mõnikümmend meetrit kõrgemal on juba üsna külm ja tuuline. Ja seda ka sellisel päeval, kui tuult ei tundu üldse olevat ja meri on ilus sile.

Õhusõidu pilet maksab kassast või veebist ette ostes täiskasvanule 25 ning 7-16aastasele lapsele 15 eurot. Täpsem info õhupallireiside kohta on Balloon Tallinna kodulehel. http://www.balloontallinn.ee/
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles