Tammerk: Rõivase põhjendused Tallinna TV ignoreerimise osas on absurdsed

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmu Tammerk.
Tarmu Tammerk. Foto: Peeter Langovits

Eesti Rahvusringhäälingu ajakirjanduseetika nõuniku Tarmu Tammerki sõnul on peaminister Taavi Rõivase põhjendused Tallinna TV juhtumi osas absurdsed.

«Pretensioonid meediaväljaandele tuleks esitada pressinõukogule või rängemate rikkumiste korral kohtule. Kindlasti ei tohiks see olla aga peaministri ainuisikuline otsus,» rääkis Tammerk.

«See on päris uskumatu lugu Eestis 2014. aastal niisugust asja kuulda. Sellega paneb peaminister ennast samasse ritta näiteks endise Nõukogude Liidu Kesk-Aasia vabariikide totalitaarsete päikesekuningatega, kes suhtlevad meediaga ainult valikuliselt ja ignoreerivad teadlikult teatud meediakanaleid,» rääkis Tammerk Tallinna TV-le.

Valitsuse pressikonverentsile juurdepääsu blokeerimine on tema sõnul päris ekstreemne. Tammerk lisas, et Tehnilise Järelevalve Amet andis Tallinna Televisioonile tegutsemisloa, mis tähendab, et linnatelevisioon peab täitma seaduse nõudeid.

«Kui mitte anda meediakanalile võimalust osaleda ametliku info jagamiste üritustel, siis tekib küsimus, kuidas see kanal saab tegevusloa nõudeid täita. Kas tegemist on poliitilise tsensuuri või poliitilise tagakiusamisega? See ei ole demokraatlik lähenemine,» leidis Tammerk.

«Täna ei meeldi Rõivasele Tallinna Televisioon. Järgmine nädal, järgmine kuu võib see olla mõni muu meediakanal. Ma loodan, et peaminister vaatab oma otsuse kiiresti ringi, sest rahvusvahelist pressivabaduse indeksit koostavad inimesed uurivad põhjalikult, kuidas avalikku ja ametlikku infot jagatakse,» lisas ta.

Rõivas on korduvalt väljendanud oma vastumeelsust Tallinna linnavalitsuse poolt rahastatavate meediakanalite vastu ning nimetanud neid Eesti-vaenulikeks. Tüli jõudis eelmisel nädalal niikaugele, et Tallinna televisiooni ajakirjanikke ei lubatud valitsuse pressikonverentsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles