Tartumaa peoplatsid ootavad jaanipäevalisi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laeva küla peoplats on jaanituleks valmis, näitab kohaliku kultuurimaja juhataja Karin Küttis. Muru on niidetud, puud varutud ning pingidki juba lava juures paigas.
Laeva küla peoplats on jaanituleks valmis, näitab kohaliku kultuurimaja juhataja Karin Küttis. Muru on niidetud, puud varutud ning pingidki juba lava juures paigas. Foto: Kristjan Teedema

Ongi käes kõige valgemad ööd ja ees ootab mitu puhkepäeva. Aeg teha tuld, puhata ja pidutseda. Esimene jaanituli Tartumaal süüdatakse juba täna õhtul Lähtel.

Ka teistes suuremates peopaikades on hein niidetud, siin-seal pingidki õue viidud ning jaanilõkkeks puud varutud.

Nii ka Tartumaa põhjapoolseimas, Laeva vallas, kuhu kohalik rahvas koguneb keskasulasse pidutsema 22. juuni õhtul. «Pidutseme nagu külades ikka,» rääkis Laeva kultuurimaja juhataja Karin Küttis. «Tellitakse bänd, korraldatakse sportlikke võistlusi, esinevad kultuurikollektiivid.» Kui ilma on, saab lastele panna püsti oma telgi, kus nooremad saavad joonistada ja mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles