Kümmel VEB fondi saagast: tegevusse peab asuma kodanikkond

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veb Fondi aruande tutvustamine.
Veb Fondi aruande tutvustamine. Foto: Toomas Tatar

Ajakirjaniku Toomas Kümmeli arvates peab pärast riigikontrolli ja riigikogu uurimiskomisjoni järeldusi  tegevusse asuma kodanikkond, sest VEB fondi loole ei ole pandud punkti.

«Nüüd on meie riigi kodanike käes kord anda toimunule hinnang,» kirjutas Kümmel suhtlusportaalis Facebook.

Ta tegi ettepaneku algatada kaks aktsiooni.

Esmalt pani Kümmel ette koostada nimekiri kõigist isikutest, kes on VEB fondi pettusega seotud. «Kaasa arvatud need, kes on tsementeerinud selle pettuse ringkaitset valetamisega või osalenud konkreetselt selles ringkaitses. Iga nimekirja sattunud inimese kohta koostatakse ka kirjeldus ja faktid tema seotusest,» kirjutas Kümmel. «Nimekiri aitab kodanikul teada neid inimesi, keda ei tohi usaldada ja lasta võimu ning meie raha juurde. Samuti oleks see nimekiri abiks valijale kohalikel, riigikogu ja europarlamendi valimistel.»

Teiseks ettepanekuks on koostada nimekiri nendest, kes on VEB fondi loos jäänud ausateks ning täitnud kodanikukohust selgitada tõde selles petuloos. «Pärast nimekirja valmimist plaanime hakata koguma allkirju nende inimeste autasustamiseks ja esitamiseks presidendile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles