Nii marssi kui ka laulu

Priit Pullerits
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks brünetti ja blondiin: Birgit Õigemeel, Getter Jaani ja Liis Lemsalu, kolm noort kaunist lauljat, esinevad homme ETV ekraanil kontserdil «Laulud sõdurile».
Kaks brünetti ja blondiin: Birgit Õigemeel, Getter Jaani ja Liis Lemsalu, kolm noort kaunist lauljat, esinevad homme ETV ekraanil kontserdil «Laulud sõdurile». Foto: Pm

Kas teate, mis on väike ots «Kahekõne» tegijale Indrek Treufeldtile ja suur ülesastumine Kaitseliidule?

See on ülehomne võidupüha paraad Valgas, millest ETV alustab otseülekannet hommikul viis minutit enne kella 11. Jah, see on üks aasta tähtüritusi kaitseliitlastele, küllap ka Vabadussõjas Eesti poolel võidelnud riikide ehk Soome, Taani, Rootsi ja Suurbritannia liputoimkonnale ning Eestis viibiva USA kompanii kahele rühmale, paraadi peategelastele.

Aga Treufeldtile on paraadil telereporterina intervjuude tegemine lihtsalt üks ülesanne teiste töiste kohustuste reas. Peamine, mis ülehomset teleülekannet paljude teiste hulgast tema sõnul eristab, on ilmatundlikkus. Aga vihmavari, kui taevast kallama peaks, on tal valmis. Ja vajadusel koguni vihmavarjuhoidja. Liiati toetavad teda paraadi kommentaatoritena Andres Kuusk ja Kaitseliidu kooli pealik Erik Reinhold.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles