Merepäevadel saab vaadata päästeparvekino

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk merepäevadelt.
Hetk merepäevadelt. Foto: Liis Treimann

Üle pikkade aastate paneb Tallinna lahel oma aurukatlad tööle aurulaev Admiral ning päästeparvekinos saab vaadata nukufilme.


«18.-20. juulini toimuvad Tallinna merepäevad kutsuvad põnevale rännakule merendusajaloos purjekatest aurikuteni. Lisaks meie enda laevadele on oodata külalisi naabrite juurest. Tallinna saabuvad uhked purjelaevad Tre Kronor Rootsist ja Libava Lätist ning põnevad aurulaevad Turso ja Lalli Soomest,» märkis merepäevade kommunikatsioonijuht Sven Ratassepp.

Üheskoos soovitakse õnne sel aastal sajandat sünnipäeva tähistavale aurujäämurdjale Suur Tõll. «Tavapäraselt on merepäevade kavas sadamatevahelised väikelaevasõidud, hommikused päikesetõusukontserdid Tallinna lahel ja Tallinn Race purjeregatt. Lisaks toimub hulk tasuta kontserte armastatud muusikutelt, avatud on kaubandustänav, suur ja mõnus lasteala Vanasadamas ja palju muud,» rääkis Ratassepp.

«Esmakordselt saab tänavu aga nautida näiteks Eesti Nukufilmi pakutavaid filmielamusi päästeparvekinost. Sel aastal tuleb ka meremess ning merepäevade läbi aegade suurim kala-ala. Laupäeva, 19. juuli õhtul toimub aga lennusadamas Merepäevade esimene öölaulupidu «Laulame ühte», mille lõpetab vägev ilutulestik Tallinna lahel, lubas Ratassepp.

Merepäevade üks tõenäoliselt läbi aegade põnevamaid vaatemänge leiab aset 20. juuli pealelõunal Vanasadama kruiisialal, kus otse kõigi vaatajate silme all korraldavad politsei- ja piirivalveamet koos päästeametiga täiemahulise merepäästeõppuse, mille stsenaariumi kohaselt vajab korraga kiiret päästmist grupp merehätta sattunud inimesi.
Pärast häiresignaali saamist saabuvad õnnetuspaigale päästeameti autod ja kaatrid, appi tulevad spetsiaalselt pinnaltpäästmiseks treenitud päästekoerad ning tagatipuks ka lennusalga helikopter.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles