Valitsus kinnitas parandatud keelenõuded

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karli Saul / SCANPIX

Valitsus kinnitas parandatud keelenõuded, mille alusel tööandja ei saa nõuda töötajalt eesti keele oskust C2-tasemel, sest Eestis selle taseme eksamit ei korraldata.

Seega pole töötajatel võimalikki tõendada enda keeleoskust C2 tasemel.

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski sõnul on selline muudatus igati mõistlik, sest ei saa ju inimeselt nõuda midagi, mida pole võimalik täita. «Kunstlikult kõrged ning lausa täitmatud keelenõuded on selgelt vastuolus võrdse kohtlemise põhimõttega ning on üks põhjus, miks ka vene emakeelega inimesed on avalikus sektoris tõsiselt alaesindatud,» ütles Ossinovski. «Selle eelnõu vastu võtmisega saab probleem lahendatud, sest pole kellelegi kasulik takistada teise emakeelega inimestel kuskil töötada, sest keeleoskust lihtsalt poleks võimalik tõendada,» lisas minister.

Muudatusega jäetakse tööandjale õigus kehtestada töö- või ametikohal eesti keele oskuse nõue, mis peab lähtuma töö iseloomust või töökoha keelekasutusolukordadest ega tohi olla kõrgem kui vilunud keelekasutaja C1-tase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles