Jõhvi lähistel sõitis reisibuss veoautole tagant otsa

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisibuss sõitis tagant otsa veoautole.
Reisibuss sõitis tagant otsa veoautole. Foto: Politsei

Täna kella 13.20 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinna-Narva maanteel, kus reisibuss sõitis tagant otsa veoautole, kokkupõrkes inimesed vigastada ei saanud.

Sündmuspaigal kogutud esialgse info kohaselt pidurdas Jõhvi vallas Tallinna-Narva maantee 162. kilomeetril Läti registreerimisnumbriga veoki juht ootamatult enne viaduktile keeramist, teatas PPA pressiesindaja.

Veoki järel sõitnud teise veoauto juht jõudis õigeaegselt kiirust vähendada. Nende järel samas suunas liikunud reisibuss sõitis aga eesolevale veokile tagant otsa.

Kokkupõrkes ükski inimene vigastada ei saanud.

Peterburist Tallinnasse sõitvas bussis oli 23 inimest. Avariipolitseinik peatas möödasõitva Narva-Tallinna bussi ja kuna selles oli piisavalt vabu kohti, siis said kõik õnnetusse sattunud reisijad oma teekonda jätkata.

Jõhvi politseijaoskonna avariipolitseinik Endel Savolaineni sõnul on tagant otsasõitude vältimiseks kõige tähtsam piisav pikivahe. «Maanteekiirusel peaks eesliikujaga hoidma vähemalt kolmesekundilist vahet. Siis on lootust, et ootamatu pidurdus või manööver laheneb kokkupõrketa,» ütles ta.

«Tegemist oli äärmiselt õnneliku õnnetusega, sest veoki ja kümnete reisijatega bussi kokkupõrked maanteel lõppevad väga harva vaid ehmatusega. Kindlasti on juhtum hea meeldetuletus teistele juhtidele, et ka pealtnäha ohutu ja ühtlane kulgemine nõuab tähelepanelikkust,» rõhutas Savolainen. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles