Kuum tšellokutt loodab Tallinnas kohata oma unelmate tütarlast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored tšellistid Luka Sulic ja Stiepan Hauser, tuntud kui 2CELLOS
Noored tšellistid Luka Sulic ja Stiepan Hauser, tuntud kui 2CELLOS Foto: promo

2Cellose noored tšellistid astuvad üles juba 27. juunil Tallinn Star Weekendil. Loe, mida neil enda loomingu kohta öelda on!

Kuidas te kirjeldaksid 2Cellost? Kuidas on teie looming aastate jooksul muutunud?

Me ei kirjeldaks ennast, las muusika ja kirg teevad seda meie eest! Parim viis meie meie loomingut kogeda on live-šõudel. Me areneme aastatega ja nii muutuvad ka meie kontserdid aina paremaks ja vägevamaks!

Mida te arvate crossover'ist (klassikalise ja kergema muusika ristand) kui žanrist üldiselt?

Tavaliselt on crossover'i muusika väga halvasti mängitud, odavate efektidega, kehvalt korraldatud, halva kvaliteediga ja tihtipeale hävitatakse klassikalised meistriteosed tehnobiitidega.. Need on asjad, mida me üritame vältida, niisiis me ei nimetaks oma projekti tüüpiliseks crossover'iks. Üritame teha midagi vastupidist- võtta väga hea pop või rock stiilis loo ja luua klassikaline meistriteos!

Kuidas te kirjeldaksite tšellot kui instrumenti?

Tšello on täiesti universaalne instrument, selle kõla on inimese häälele kõige sarnasem! Tšello on väga meloodiline instrument, seega saab see olla väga liigutav, puudutav ja romantiline, perfektne hoolivateks ja leebeteks asjadeks, kuid samal ajal tohutu energiaga ning võib kõlada agressiivselt ja tugevalt. Sa võid kõike tšellol mängida, selle heliulatus on nii suur- võid mängida nii kõrgelt nagu viiul, nii madalalt kui kontrabass, võid tõmmata keeli nagu kitarril, võid mängida nagu elektrikitarri, lüüa nagu trummi. Pole midagi, mida sa tšelloga teha ei saa! See on kõige universaalsem instrument!

Aga kuhu jääb klassikaline repertuaar?

Kui palju me mängime klassikalist muusikat? Nii palju kui me saame! Me üritame seda oma repertuaari igal kontserdil kaasata ja tutvustada seda ka laiemale publikule.

Kui palju te teate Eestist või Eesti muusikast, heliloojatest?

Mitte väga, loodetavasti saame sellest rohkem teada!

Mida me võiksime teie Tallinna kontserdilt oodata? Mida muud te plaanite selle reisi käigus teha?

Kahjuks tuleme me Tallinnasse ainult üheks päevaks, kuid selle aja jooksul võib kõike juhtuda, võib-olla leian ma endale naise!?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles