Uudiseid loomaaiast: ümberpaigutuste nädal

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri leopard Freya
Amuuri leopard Freya Foto: Signe Kalgan / Tallinna loomaaed

Nädal on möödunud loomade ümberpaigutamise tähe all.

Esmaspäeval kolis laste loomaaeda elama aastane alpaka Leopold. Teisipäeva pärastlõunal asus Yorkshire Wildlife Parki poole teele kaheaastane amuuri leopard Freya. Tema lapsepõlvest ja elust Tallinna loomaaias saab vaadata videot youtube’is (Freya minek). Kesknädalal sõitis Elistvere loomaparki Tallinnas 2012. aastal sündinud ilves Gella.

Jätkuvad tadžiki markuuride, ida-sinilammaste ja kubani tuuride poegimised, juurde sündis ka üks miilu- ja üks jakivasikas. Laste loomaaias nägid ilmavalgust kuldhamstri pojad. Tibud on koorunud valgeselg-faasanil, sini-kõrvukfaasanil, puna-helmesfaasanil, hahal ja ristpardil. Eelmisel reedel nähti õnnekurgede pesas kaht muna, lumekakk haub aga juba kuut muna.

Loomaaia loomasõprade ringide õpilased käisid KIKi toel kahepäevasel õppeekskursioonil Põlvamaal. Tutvuti Põlvamaa keskkonnamaja jäätmeklassi väljapanekuga, uudistati vanapaberi ümbertöötlemist Räpina paberivabrikus, matkati Meenikunno rabarajal, läbiti Taevaskoja matkarada ja uudistati Tartus Eesti Maaülikooli loomakliinikuid ning skeletikogu.

Vabatahtlikud loomaaiasõbrad aga toimetasid pühapäeval amuuri leopardi aedikus – istutasid juurde männi- ja kuusepuid ning kinnitasid tagasi vanadest tuletõrjevoolikutest meisterdatud kiige. Jätkus ka laste loomaaia majakeste värvimine-lakkimine. Elevandimaja kilpkonnade siseekspositsioonis vahetasid nad välja kogu pinnase.

Meeldetuletuseks kõigile loomahuvilistele: loomaaia kassad on avatud iga päev kella 9–19. Külastajaid oodatakse ka kogu pika pühadeaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles