Roomassaare sadam ootab vesilennukeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roomassaare sadam.
Roomassaare sadam. Foto: Tiina Kõrtsini / SL Õhtuleht.

Roomassaare sadam kanti rahvusvahelisse visuaallennureeglite infoteatmikku (VFR) kui ametlik vesilennukite maandumispaik, kirjutab Saarte Hääl.

Roomassaare sadam on olnud alati valmis vesilennukeid vastu võtma, küll aga on selle võimaluse kasutajaid olnud väga vähe, kuna ei teata, et selline võimalus üldse olemas on. Nüüd peaks juurde tulema nii Soome kui Rootsi lennundushuvilisi ja turiste, kes on uurinud vesilennukiga Saaremaale reisimise võimalusi, kirjutab Saarte Hääl.

Kuressaare lennujaama juhataja Mati Tang arvas, et sadama VFR infoteatmikku sissekandmisega suureneb vesilennukiga Saaremaale reisijate arv kindlasti ning et turismis on sellega avatud täiesti uus aken.

Lennukite jaoks sadamas eraldi ala ei tule, vaid maandutakse laevateedest ohutule kaugusele. Kuna laevateed pole eraldi tähistatud, on võimalus, et piloot võib madalvee ajal kivide otsa maanduda või kalavõrkudesse takerduda. Selleks on infoteatmikus nõue, et piloot peab lennu ettevalmistamisel need asjaolud endale selgeks tegema, tutvudes merekaartidega ja võttes kontakti sadamaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles