Galerii: Tallinnas peeti võimlemispidu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Kalevi staadionil Rahvusvahelise Töölisspordi Konföderatsiooni (CSIT) maailmamängude raames suur võimlemispidu, kus osalesid 5600 võimlejat Eesti erinevaist paigust ning külaliseesinejad Taanist ja Soomest.

Võimlemispeole eelnes maailmamängude avarongkäik ja mängude pidulik avatseremoonia koos võimlemispeoga, vahendas Raepress.

Mängude peakoordinaatori Avo Antoni sõnul võib efektiderohket ja suurejoonelist avatseremooniat tinglikult võrrelda isegi olümpiamängude avamisega, kust ei puudu valgusefektid ja suurejooneline show. «Tallinnal on suur au olla nende mängude, kus osalevad 26 riigi esindajad,» lisas Anton.

Suur võimlemispidu – kontsertetendus «Pidu läheb käima», mille pealavastaja oli Märt Agu ja kus muusikat tegi ansambel The Sun, tõi Kalevi staadionile 5600 võimlejat
vanuses neli kuni 70 aastat.

Kümnes originaalses võimlemiskavas osalesid 355 mudilast, 1724 põhikooliõpilast, 500 gümnasisti ja tudengit, 1205 daami, 160 meest, 280 rahvatantsijat.

Märt Agu sõnul pole mitte kunagi varem nii suur hulk võimlejaid ja tantsijad Eestis rockansambliga live-muusika saatel üles astunud. «Kavade koostamisel ning õpetamisel lõid kaasa enam kui 13 võimlemispedagoogi.»

Võimlejad kogunesid Tallinnasse proovidele juba 29. juunil. II CSIT maailmamängude korraldaja Tallinnas on Eesti Spordiselts Kalev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles