OSCE: Venemaa valmistub Gruusiast lahkuma

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE esimees Alexander Stubb (paremal) koos Gruusia presidendi Mihhail Saakašviliga 21. augustil Thbilisis.
OSCE esimees Alexander Stubb (paremal) koos Gruusia presidendi Mihhail Saakašviliga 21. augustil Thbilisis. Foto: AP / Scanpix

Euroopa Julgeoleku- ja Kaitseorganisatsiooni OSCE vaatlejate sõnul alustab Venemaa vägede välja viimist Gruusiast.

OSCE vaatlejad teatavad seega esimest korda, et Venemaa on tõmbamas vägesid Gruusiast välja, kirjutab

Helsingin Sanomat Online.

Organisatsiooni esimehe, Soome välisministri Alexander Stubbi sõnul märkasid vaatlejad Gori ja Thbilisi vahel Vene vägede koondumist lahkumiseelsetesse kolonnidesse.

Stubb peeti samas piirkonnas asunud Vene kontrollpunktis eile kinni. Lisaks sellele nõudis Vene kindral temalt isikutunnistust, kui Stubbi kaaskond tegi Goris vahepeatuse.

Soome välisminister sõitis eile Gruusiasse koos kahe OSCE vaatlejaga, et saada ülevaade olukorrast sõjalise konflikti piirkonnas.

Ülejäänud 20 OSCE vaatlejat peaksid jõudma piirkonda selle nädala lõpus. Stubb väljendas täna lootust, et vaatlejad mõjuvad olukorrale rahustavalt ja et nad edastavad sealt tähtsat informatsiooni.

Venemaa kaitseminister on varem lubanud, et täna õhtuks on Gruusia territooriumilt lahkunud suur osa vägesid. Kohale jääb siiski mingil määral Vene sõjaväelasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles