Tallinn Star Weekendi lava valmib kahe päevaga

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Star Weekendil üles astuv Lordi.
Tallinn Star Weekendil üles astuv Lordi. Foto: Petri Haggren

Tallinn Star Weekendi tehnilise poole korraldaja Andreas Lukin rääkis Tallinncityle, et ürituse ettevalmistused on täies hoos: «Eile hakati lava ehitama, täna õhtuks saab katus peale!»

Telefoniintervjuu ajal oli korraldaja parajasti lennujaamas, kuhu oli vastu tulnud Tšehhi helimeeste tiimile. «Helitehnikat tuli nii palju, sellistes kogustes ja sellises kvaliteedis, et meil ei olnud seda kuskilt lähemalt võtta kui Prahast. Tellisime maailmatasemel helitehnika, mida pole isegi Soomes,» rääkis Lukin kontsertidel kasutatavast tehnikast.

Kui lava ehitusega ühele poole saadud, hakatakse helitehnikat häälestama ja valgust installerima. Tööd tehakse palju, nii päeval kui öösel. Kuna esimesel päeval on rock-kontsert ja teisel klassika, siis muutub kahe päeva jooksul lavapilt täielikult. «Päris suur ümberehitus tuleb, peame ühe ööga lava ümber ehitama rockfestivalist klassikaliseks kontsertiks,» kommenteeris Lukin.

Erinevalt eelmisest aastast võib sel aastal lava tagumises seinas näha 18 meetri laiust ekraani, mis on osa Andrea Bocelli šõust. Ka lava külgedel on ekraanid, et kaugemal istuvatel inimestel oleks hõlpsam lavaltoimuvat jälgida.

Lisaks tehnilistele nõudmistele tuleb arvestada tuleb ka artistide erisoovidega. Näiteks Lordi soovis, et duširuumid oleks lavale võimalikult lähedal. «Neil on kostüümid ja nad peavad saama kohe pärast esinemist need seljast, et pesema minna,» rääkis korraldaja.

Lukin tõi välja, et Bocelli kontserdi puhul tuleb arvestada, et nende meeskonnas on väga palju inimesi. Orkester ja koor kokku on 160 inimest. Bocellile ja tema lähikondlastele ehitatakse eraldi söögiruum.

Lisaks The Offspringi teistsugusele lavakujundusele ning valgustusele tuleb tähelepanu pöörata ka näiteks juustuvalikule. «Ameeriklastel on teistsugused maitsed. Põhirõhk on juustumarkidel, teravate lõhnadega juuste laual olla ei tohi,» jutustas Lukin.

Tallinn Star weekend on muusikafestival, mis toimub 27. ja 28. juunil Tallinna Lauluväljakul. Festivali esimene päev keskendub rokkmuusikale, esinevad Lordi, 2Cellos ja The Offspring. Teisel festivalipäeval pakub klassikalise muusika elamust Andrea Bocelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles