Uudne õhupallijooks aitab taastuda

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leila Luik jookseb parasjagu 32 kilomeetrit. Distants on jaotatud seitsmeks etapiks, millest igaühel peab ta hoidma erinevat tempot. Et tal on väike jalavigastus, siis niisugust erilist liikurrada kasutades saab ta joosta vähendatud kehakaaluga. Tagaplaanil seisavad spordi-füsioterapeut Tauno Koovit (vasakul) ning spordimeditsiini- ja taastusravikliiniku direktor Rein Kuik.
Leila Luik jookseb parasjagu 32 kilomeetrit. Distants on jaotatud seitsmeks etapiks, millest igaühel peab ta hoidma erinevat tempot. Et tal on väike jalavigastus, siis niisugust erilist liikurrada kasutades saab ta joosta vähendatud kehakaaluga. Tagaplaanil seisavad spordi-füsioterapeut Tauno Koovit (vasakul) ning spordimeditsiini- ja taastusravikliiniku direktor Rein Kuik. Foto: Margus Ansu

Leila Luik lõpetab maratoni eritreeningut. Treener Harry Lembergi valvsa silma all on ta tõusva tempoga läbinud 32 kilomeetrit. Tippsportlane tõmbab ümber oma vöö käiva luku sirinal lahti ja astub hiiglasliku õhupalli seest välja.

Treening leiab aset Tartu ülikooli kliinikumi spordimeditsiini- ja taastusravikliinikus antigravitatsiooni liikurrajal. See oleks pealtnäha üsna tavaline jooksulint, kui sel poleks juures tehnoloogiat, mis võimaldab treenida ka vähendatud keharaskusega.

Treener Harry Lemberg selgitab, et Luigel on väike jalaprobleem ja päris loomulikes tingimustes ta niisuguse intensiivsusega harjutada ei saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles