Surmanuhtlusest pääsenud Sudaani kristlane arreteeriti

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sudaani kristlasest naine, kes pääses esmaspäeval surmanuhtlusest, mis oli talle määratud väidetava usust taganemise eest, arreteeriti eile Hartumi lennujaamas. Allikate teatel peeti kinni nii 26-aastane Meriam Yahila Ibrahim Ishag kui tema ameeriklasest kaasa Daniel Wani ja viidi riikliku luure- ja julgeolekuteenistuse hoonesse.

Paari kahe lapse saatus on praegu teadmata; sealjuures sündis noorem neist vanglas 12 päeva pärast Ishagi surmanuhtluse teatavaks tegemist. Ishagi ja Wani kinnipidamise põhjusi Sudaan seni avaldanud pole. Allikate sõnul oli tal täielik õigus riigist lahkuda.

Ishag mõisteti mai keskel Sudaanis 1983. aastast kehtiva šariaadiseaduse alusel usust taganemise eest surma ja juhtumile reageerisid tuliselt nii lääneriikide valitsused kui mitmed inimõigusorganisatsioonid, kes mõistsid hukka usuvabaduse puudumise riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles