Taani ärimehed kardavad Tallinna trammiprojekti

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torupilli Selver.
Torupilli Selver. Foto: Egert Kamenik

Torupilli Selveri kinnistut omav Taani investeerimisfirma pelgab linnavõimu kava viia kesklinnast Lasnamäele uus trammiliin, sest see ähvardab kulgeda läbi suurpoe parkimisplatsi.

Taani suursaadiku Kirsten Geelani sõnul on Taani suurinvestor Baltic Property Trust Varahaldus trammiprojekti pärast mures Vesivärava 37 kinnistul oleva Torupilli Selveri tuleviku pärast.

Taanlased pelgavad, et piki Gonsiorit ja Laagna teed kulgema hakkav trammiliin rajatakse selveri parkimisplatsile.

«On ilmselge, et Baltic Property Trust Varahalduse põhimureks on ostukeskuse püsima jäämine,» märkis suursaadik.

Saadikut huvitas näiteks küsimus, kas oleks võimalik uut trammiliini viia Lasnamäele piki Lubja tänavat ja Tartu maanteed ning ta soovib Torupilli Selveri kinnistu teemal kohtuda linnaplaneerimise ameti juhiga.

Tallinna erinevad linnavõimud on juba aastaid kavandanud trammiliini viimist Lasnamäele Laagna teele. Algselt lootis linn rajada ligi 3,5 miljardi krooni eest uue trammiliini Prantsuse firma Systra näpunäidete järgi ning lootis selleks saada riigi tuge.

Riigi tugi oleks kindlustanud selle, et euroliidust tuleks 75% projekti elluviimiseks vajalik raha. Kuid riik jättis tänavu kevadel pealinna trammiprojekti esialgu toeta ning lubas seda hiljem uuesti kaaluda.

Linn on välja töötanud ka «säästutrammi» projekti, mis läheks käiku siis, kui riigivõim on trammiprojekti lõplikult maha kandnud. «Säästutrammi» projekt näeb ette trammiliini viimist Lasnamäele kolme erinevat teed pidi - kas piki Gonsiori, Lasnamäe või Lubja tänavat.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli on varem öelnud, et kui loodetud eurorahad tulemata jäävad, tulevad esmajärjekorras kaalumisele variandid viia trammiliin Laagna teele ligi miljardi krooni eest Lubja või Lasnamäe tänavat pidi, sest need on Gonsiori variandiga võrreldes palju odavamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles