Haapsalu gaasilekke järel viidi 7 inimest haiglasse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil gaasiballoonid.
Pildil gaasiballoonid. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eile hommikul tekkis Haapsalu tööstuses gaasileke, mistõttu ettevõttest evakueeriti 36 inimest ja viidi haiglasse 7.

Häirekeskusele teatati gaasilekkest Haapsalus Nurme tänaval asuvas tööstushoones eile kella 10.50 ajal. Päästjate saabudes selgus, et propaaniballoonist grillahju valmistamisel tekkinud lekke tagajärjel levis gaas tööstushoone erinevatesse ruumidesse.

Hoonest evakueeriti 36 inimest, seitse gaasi sisse hinganud töötajat toimetati Läänemaa haiglasse kontrolli.

Päästjad tuulutasid ruumid ja teisaldasid lekkiva ballooni.

Päästeameti pressiesindaja Evelin Trink selgitas portaalile Läänlane, et vabrikuhoone tööruumis oli üks kodanik puurinud gaasiballooni augu, et teha endale nõukogudeaegsest punasest gaasiballoonist koju grillimisaparaat. «Aga kuna gaasiballoonis oli sees veel gaasi, siis see lekkis koridoridesse ja jõudis ka sinna vabrikuruumidesse, kus inimesed tööd tegid.»

Trink ütles, et tegemist oli õnneliku õnnetusega. «Oleks seal gaasiballooni puurimise käigus väikseimgi säde lennanud, siis oleks võinud see gaasiballoon ka suuremat sorti paugu teha ja see inimene, kes ballooni kallal toimetas, ikkagi väga rängalt viga saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles