Kohus konfiskeeris jaanipäeva roolijoodikult auto

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Rakveres toimusid eile kohtuistungid kolme mehe üle, kes said kriminaalkorras karistada alkoholijoobes sõiduki juhtimise eest. Ühelt mehelt konfiskeeriti sõiduauto.

Sarnaselt varasemate aastate praktikale suhtus politsei ka tänavu karmilt nendesse roolikeerajatesse, kes jaanide ajal sõiduki juhtimiselt tabati kas raskes joobes olekus või juba mitmendat korda. Kokku tabati Lääne-Virumaal pühade ajal kaheksa roolijoodikut, kellest kolme suhtes algatati väärteomenetlus, viie suhtes kriminaalmenetlus. Eile saadeti kohtusse kriminaalkorras kolm roolijoodikut.

Rakvere politseijaoskonna juhi ülesannetes olev Martin Rist ütles, et pühade ajal tarbitakse tavapärasest rohkem alkoholi ning joobeseisundis autorooli istumist võetakse kui loogilist käitumist. Nende hoolimatu käitumise tõttu kannatavad aga seaduskuulekad inimesed, kes tahavad liikluses turvaliselt sihtpunkti jõuda.

Näitena tõi ta 50-aastase mehe käitumise, kes arvas, et hommikul tarbitud õlu on pärastlõunal organismist lahtunud. Raskes joobes juhtis ta oma sõidukit Volkswagen Passat, kui liikus Veltsist Haljalasse, kuniks politsei ta kinni pidas. Kohtuistungil määrati talle karistuseks rahaline trahv ja juhtimisõiguse äravõtmise 11 kuuks. Selleks, et ta ei kipuks enam oma autorooli, konfiskeeriti talt ka auto.

Teine juhtum, kus 26-aastane mees näitas erilist hoolimatust oma kambajõmmide vastu leidis aset Viru-Kabalas. Politseinikud märkasid õhtusel ajal asula vahel liikumas külgkorviga mootorratast, millega sõitis kokku viis inimest. Juhi kontrollimisel selgus, et ta oli alkoholijoobes. Kohus määras talle rahalise karistuse ja võttis juhtimisõiguse viieks kuuks.

58-aastase mehe tabas politsei Vinni vallas Veadla külas, kus ta juhtis mopeedi. Mees tunnistas, et jõi naabrimehega viina. Kõige lõpuks oli vaja sõita Väike-Maarjasse kauplusesse. Talle määras kohus karistuseks kuue kuu pikkuse vangituse, mis asendati tingimisi vangistusega 3-aastase katseajaga.

Kõik mehed tunnistasid oma süüd ja kokkuleppemenetluse kaudu määrati karistused, mis ei ole veel jõustunud.

Politsei kutsub jätkuvalt kõiki inimesi üles mitte jääma kõrvalseisjateks, kui näevad, et alkoholi tarvitanud inimene kipub sõidukiga sõitma minema. Kui see ei õnnestu, teavitage juhtunust viivitamatult politseid. Samas ärge mingil juhul ise joobes inimese juhitud sõidukisse istuge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles