Idapartnerid astusid ELile lähemale

Jürgen Tamme
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Liit allkirjastas eile Brüsselis Ukraina, Gruusia ja Moldovaga assotsiatsioonileppe, mille eesmärgiks on nihutada neid riike poliitiliselt ja majanduslikult lähemale ELile, selle standarditele ja normidele. Liitumisperspektiivi lepingud aga otseselt ei sisalda.

«Euroopa Liit seisab täna teie kõrval rohkem kui kunagi varem,» ütles Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Herman Van Rompuy ühisel tseremoonial Ukraina presidendi Petro Porošenko, Gruusia peaministri Irakli Garibašvili ja Moldova valitsusjuhi Iurie Leancăga. Ta lisas, et lepingud on panus turvalisemasse tulevikku.

Porošenko ütles allkirja andes, et assotsiatsioonilepe avab Ukrainale uue tuleviku ja seab riigi kindlalt ELi liikmelisuse kursile. «Viimaste kuude jooksul on Ukraina maksnud kõrgeimat mõeldavat hinda oma Euroopa unelmate teoks tegemiseks,» ütles Porošenko pärast allkirjastamistseremooniat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles