Kolonelleitnant Kalmus pälvis USA Rahvuskaardi teenetemedali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Aron Kalmus.
1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Aron Kalmus. Foto: Kaitseväe peastaap

Ameerika Ühendriikide Pennsylvania Rahvuskaardi staabiülem brigaadikindral George M. Schwartz autasustas 1. jalaväebrigaadi ülemat kolonelleitnant Aron Kalmust rahvuskaardi teenetemedaliga.

Kolonelleitnant Kalmus pälvis teenetemärgi hiljuti lõppenud õppusel Saber Strike üles näidatud initsiatiivikuse ja pühendumuse eest, edastas kaitseväe peastaap.

Kolonelleitnant Kalmuse sõnul on medal tunnustuseks terve brigaadi staabi tööle. Brigaadiülema sõnul sulandusid Ameerika Ühendriikide, Ühendkuningriigi ja Taani ohvitserid kiiresti staabitöö protsessi ning loodud sünergia võimaldas kiirelt ja tõhusalt lahendada esile kerkinud väljakutseid ja ülesanded.

Brigaadikindral Schwartz oli õppusel diviisiülema rollis.

Kolonelleitnant Kalmus on olnud Saber Strike õppustega seotud alates esimesest samanimelisest õppuses 2010. aastal.

Tänavusest õppusest Saber Strike võttis osa 4700 kaitseväelast Baltimaadest, Ameerika Ühendriikidest, Ühendkuningriigist, Põhjamaadest ja Saksamaalt. Eestist osales õppusel ligi 400 kaitseväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles