Tigutorni saab minna magama

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Unearst Heisl Vaher (keskel) ütles, et tema esimesed abilised on unetehnikud Rhoda Vaiksaar (vasakul) ja Tiina Siilak. Koos vaatavad nad arvutiekraanil üht kontrolluuringut (koosneb ülitihedatest siksakjoontest), mis kinnitab, et süsteem on töökorras.
Unearst Heisl Vaher (keskel) ütles, et tema esimesed abilised on unetehnikud Rhoda Vaiksaar (vasakul) ja Tiina Siilak. Koos vaatavad nad arvutiekraanil üht kontrolluuringut (koosneb ülitihedatest siksakjoontest), mis kinnitab, et süsteem on töökorras. Foto: Kristjan Teedema

Tigutorni 18. korrusel on rajamisel unekeskus, kus uuringute tegemiseks seatakse sisse kolm magamistuba. Patsiendile meenutavad need hästi sisustatud eluruume, lisaväärtuseks akendest avanev hunnitu vaade.

Ettevõtmise taga on Tartu or­todontiakeskus ning kõrva-nina-kurguarst Heisl Vaher, kes on unemeditsiiniga tegelnud viis aastat.

Dr Vaher võtab tavapäraseid kõrva-, nina- ja kurguhaigeid vastu Tartu ülikooli kliinikumis ning sealsamas teeb ta doktoritööd, uurides lapsi, kes une ajal hästi ei hinga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles