Üle linna Vinski laulab üle linna

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Kaasik (ülal) ja Karl Kristjan Puusepp mängisid lavastuse «Üle linna Vinski» proovis Vinskit ja laulsid laulu laiskusest.
Mikk Kaasik (ülal) ja Karl Kristjan Puusepp mängisid lavastuse «Üle linna Vinski» proovis Vinskit ja laulsid laulu laiskusest. Foto: Kristjan Teedema

Vinskit, kellest on kirju­tanud muhedasti soomlane Aapeli, on loomulikult üks­ainus. Aga laulupeomuuseumi hoovis valmib lavastus «Üle linna Vinski», kus Vinski on ühes etenduses ühe ja teises teise näoga. Ime?!

See on ime küll, aga mitte päris, vaid teatriime. Sest Vinski osatäitjaid on võetud teineteist asendama kaks: Karl Kristjan Puusepp ja Mikk Kaasik. Esimene neist õpib Miina Härma gümnaasiumis ja teine Lähte ühisgümnaasiumis.

«Poisid on väga tublid, nii et me võime proovides juba praegu, peaaegu kolm nädalat enne esietendust, läbimänge korraldada – küll ilma muusika- ja tantsunumbriteta,» ütles lavastaja Andres Dvinjaninov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles