Ojuland kulutas ühe hääle kohta 56 korda rohkem raha kui Tarand

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Erik Prozes / Postimees

Kõige rohkem kulutas üksikandidaatidest europarlamendi valimiste kampaaniale Kristiina Ojuland. Ühe hääle kohta kulus kõige vähem raha Indrek Tarandil. Pooled aruande esitanud kandidaatidest kampaaniaks raha ei kulutanudki.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni kodulehel avalikustatud kampaanikulude aruande järgi maksis Kristiina Ojulandi kampaania 24 044,75 eurot. Et ta sai kokku 3 024 häält pidi ta ühe eest välja käima peaaegu 8 eurot.

Indrek Tarandil kulus kampaania peale 6 067,58 eurot. 43 369 häälega kulus tal ühe hääle peale umbes 0,14 eurot.

10 073 häält kogunud Tanel Talve üks poolthääl läks talle maksma 0,37 eurot ning 6 018 häält kogunud Silver Meikari puhul on sama näitaja 0,76 eurot.

Eesti NATO Ühingu juhi Krista Mulenoki kampaania maksis 959,91 eurot ja see tõi talle 1266 häält.

Majanduspoliitika analüütik Imre Mürk kulutas kampaaniale 694,20 eurot ning sai seejuures 330 häält.

Kampaaniakulude aruande on komisjonile esitanud veel Dmitri Silber, Jevgeni Krištafovitš, Joeri Wiersma, Olga Sõtnik, Rene Kuulmann ja Taira Aasa. Nemad kampaaniakulusid ei kandnud.

Üksikkandidaatidest pole aruannet veel esitanud Svetlana Ivnitskaja, Roman Ubakivi, Andres Inn ning Lance Gareth Edward Boxall. Kampaaniakulude aruande esitamise tähtaeg oli juba 25. juunil.

Valimiskulude sekka ei ole arvestatud kautsjoni, mida kandidaadid, kes valituks ei osutunud, peavad maksma. Kautsjon on 1775 eurot kandidaadi kohta. Euroopa Parlamendi valimistel tagastatakse kautsjon kui üksikkandidaat või erakond kogus üleriigiliselt kokku vähemalt 5 protsenti häältest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles