Galerii: millised rahvarõivaid ja millise hinnaga saab Tallinnast osta viimasel hetkel?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinncity põikas autentse rahvarõiva otsingul vanalinnas Pikal tänaval asuvasse Eesti Käsitöö Majja, et uurida, milliseid rahvarõivad viimasel hetkel enne nädalavahetusel toimuvat laulu-ja tantsupidu veel osta saab ning kui palju raha nende eest välja käia tuleb.

Poest öeldi, et rahvarõivaste tellimine algas kohe pärast viimast laulupidu ning praegu on müügis vaid üksikud ekspemplarid. Viimasel hetkel enne pidu saab soetada Kihnu naise komplekti S-M suurusele 768 euro eest, Hiiumaa Käina naise rõivad 445 euro eest, Kihelkonna seeliku 293 euro eest, Kadrina triibuseeliku 189 euro eest ning Pöide naise kostüümi 768 euroga (ilma pluusita). Müügil oli ka Tallinna linnakodaniku rõivastus - naisterahva kapotkleidi saab soetada 60 euroga, selle juurde tuleks aga osta ka valge põll ja krae.

Meestele pakutakse 368 euro eest vammust, tikandiga originaal Muhu meestesärki 304 euro eest, Mulgi kuube 609 euroga (selle juurde tuleks soetada ka 146 eurot maksev vöö). Kõige populaarsem müügiartikkel, meeste Kihnu troi ehk rahvasuus tuntud kui «Kihnu kuulikindel» maksab 60 eurot, meeste Muhu vest 49.70 eurot.

Müügil on ka laste Muhu pluus (278.80 eurot) ja Põhja-Eesti poiste komplekt, mille hind on 172 eurot. Lisaks rõivastele saab käsitööliidu veetavast kauplusest soetada põlvikuid, säärepaelu ja kõigi maakondade rahvariidevöösid - viimased maksavad umbes 60 euro ringis. Varrastel koorud värviliste põlvikute hind jääb 35 euro kanti, pakkuda on ka veel ükskikuid tanusid ja põllesid, samuti on poes suur valik stiliseeritud rõivaid ning rahvariidemotiividega erinevaid aksessuaare ja kodukaupa. Kel huvi vaadata, kuidas kodumaakonna rahavarõivas välja näeb, saab seda uudistada tagaruumis asuval näitusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles