Kolm naist ehitavad puuetega lastele küla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille Maasiku, Margit Saluste ja Kairi Kindeli eestvedamisel ehitatakse Harjumaale Saue valda Maidlasse puudega laste hoolekandeküla Haraka kodu. Külas saavad elada, õppida  ja areneda 36 intellekti- ja liitpuudega noort inimest.
Pille Maasiku, Margit Saluste ja Kairi Kindeli eestvedamisel ehitatakse Harjumaale Saue valda Maidlasse puudega laste hoolekandeküla Haraka kodu. Külas saavad elada, õppida ja areneda 36 intellekti- ja liitpuudega noort inimest. Foto: Liis Treimann

Eile astusid kolm tegusat Harjumaa naist – Margit Saluste, Kaire Kindel ja Pille Maasik – sammu lähemale juba viie aasta taguse plaani elluviimisele – nad alustasid puudega lastele hoolekandeküla ehitamist.

Kõigil kolmel naisel endal on puudega laps, kes praegu õpivad Ääsmäel raske ja sügava vaimu- ja liitpuudega lastele mõeldud Salu koolis, kuid laste tulevik pärast põhikooli lõppu on tume, kuna siis tuleb erivajadusega noore vanemal teha otsus, kas laps pöördub tagasi koju või läheb hooldekodusse, kirjutab tänane Postimees.

Pille Maasik tõdes, et üle kõige soovivad nad, et lapsed saaksid hooldekodus mandumise asemel elada võimalikult inimväärset elu, tunda end turvaliselt ja õppida, kuid olemasolevad võimalused neile seda paraku ei paku.

Ühine mure tõi naised kokku ja sundis lahendusi otsima ning nii tekkis idee luua intellekti- ja liitpuudega noortele just nende vajadusi järgiv hoolekandeküla – umbes selline, nagu on Lõuna-Eestis asuv Maarja küla.

Küla ehitamise mõttele tuginedes lõid emad sihtasutuse, pidasid läbirääkimisi omavalitsustega, sotsiaalministeeriumiga, puuetega laste vanematega ja said kinnituse, et nende mõte on teostust väärt, sest Harjumaal selliseid hoolekandeasutusi pole.

EASilt said naised 32 miljonit krooni, aga Eesti riiki ja tema rahakotti tabanud majandussurutise tõttu viibis mullu sotsiaalministeeriumi kanda jäänud ligi kümnemiljoniline omafinantseeringu osa. Nüüdseks on kõik ehituseks vajaminevad summad kinnitatud ja küla ehitus Saue vallas Maidlas võib alata.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles