Homme Postimehes: Reiljanist peetakse kodukandis lugu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljani maja.
Villu Reiljani maja. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Sõidame Palamuse valda, Luua külla. Linnulennult asub küla umbes 20 kilomeetrit Jõgeva linnast kagu suunas. Autoteed ümbritsevad Vooremaa voored. Rohkelt võib märgata helekollaseid rapsipõlde. Luua küla lähistel peaks elama eile riigikohtus süüdimõistetud endine keskkonnaminister Villu Reiljan.

Mida te Villu Reiljani kohtusaagast arvate, küsin punapäiselt keskealiselt Luua poe müüjalt. «Võib ju teha kedagi mustaks lambaks. Aga kõik nad on ju tegelikult ühesugused,» avaldas Merle-nimeline naisterahvas arvamust. Oskate ehk öelda, kus ta elab? Järgneb välkkiire vastus. «Ei tea,» vastab ta ning muutub resoluutseks.

Palamuse kaupluse müüja on abivalmim. Muuhulgas pöördus ta nii kolleegi, elukaaslase kui kliendi poole. Selja tagant kostub kellegi vali hõige. «Poisid! Tulge siia,» hõikab ühtäkki seesama nooremaealine heledepäine müüja. Vanaproua laob oma kaupa kotti ja seletab, et teab täpselt, kus Reiljan elab. Proua võtab pastaka ning tšekipaberi näppu ning joonistab sellele kaardi. «Sõidate otse, siis läbi metsa ja kohe pärast seda läheb pikk tee vasakule,» nõnda kõlas selgitus.

Võtame proua nõuandeid kuulda ning viie minuti pärast oleme kohal. Reiljani maja asub looduskaunis kohas, keset Vooremaa voori. Paariselamu ees seisab kaks autot, Toyota Hiluxi kastimaastur ja sedaankerega Toyota Corolla.

Pikemat reportaaži loe kolmapäevasest Postimehest või Postimees Plussist!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles