Kalev Kangur – varju jäänud peategelane

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maa-ameti endine peadirektor Kalev Kangur (vasakul) ja Merko suuromanik Toomas Annus 2011. aasta lõpus Harju maakohtust väljumas. Kohtuprotsess oli selleks ajaks kestnud kaks aastat.
Maa-ameti endine peadirektor Kalev Kangur (vasakul) ja Merko suuromanik Toomas Annus 2011. aasta lõpus Harju maakohtust väljumas. Kohtuprotsess oli selleks ajaks kestnud kaks aastat. Foto: Liis Treimann / Postimees

Maadevahetuse kriminaalasja põhitegelane on toonane maa-ameti juht Kalev Kangur, kelle kriminaalsel teel saadud tulu küündis kroonides seitsmekohalise summani.

Ühest maadevahetustega seotud ettevõttest teenis mees 7,8 miljonit, teisest 2,7 miljonit ja kolmandast kaks miljonit krooni tulu. Samuti omandas ta osaluse ühes ettevõttes turuväärtusest kümme miljonit krooni odavamalt ning sai ehitusettevõtte Merko juhtkonnalt uhke korteri koos ligi 300 000 krooni maksnud sisustusega.

See on vaid osa Kanguri korruptiivsetest hüvedest, mille lõppenud kriminaaluurimine esile tõi. Usutavasti pole see kaugeltki kõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles