Kas Järvevana aktsionärid saavad nüüd raha kätte?

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nüüd, kus riigikohus on maadevahetuse asjus oma lõpliku otsuse teinud, teiste hulgas Toomas Annuse ja börsil noteeritud ASi Järvevana lõplikult süüdi mõistnud, tekib küsimus, mis saab Järvevanast edasi.

«Kuna nii Merko Ehitus kui ka Järvevana on börsiettevõtted, ei saa selliseid teemasid meedias kommenteerida, otsuse korral informeeritakse börsisüsteemi kaudu,» vastas Merko/Järvevana küsimusele.

Merko Ehitus jagunes 2008. aastal kaheks – ühte jäi ettevõtte majandustegevus ning teise, millest hiljem sai AS Järvevana, tõsteti kogu maadevahetuse kohtusaagaga seotud tegevuse ja võimaliku maksimaalse trahvi raha, milleks oli 300 miljonit krooni (19,2 miljonit eurot) ehk 1,08 eurot aktsia kohta. Järvevanast sai ilmselt maailma ainus börsil noteeritud kohtutoimik. Nüüdseks on kohtusaaga lõppenud ja Järvevana trahv ulatus murdosani – 798 000 eurot – maksimaalsest võimalikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles