Riigikogu ei muutnud apteekide ajutist piirangut

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Indrek Teder
Õiguskantsler Indrek Teder Foto: Andres Haabu / Postimees

Riigikogu ei toetanud eile erakorralisel istungil õiguskantsler Indrek Tederi ettepanekut muuta apteekide asutamisele seatud aastast piirangut, mis tema hinnangul on põhiseadusega vastuolus.

Tederi ettepaneku poolt hääletas kaheksa, selle vastu oli 58 riigikogu saadikut. Seadusemuudatus, millega uute apteekide asutamisele kehtestati aastaks ajutine piirang, hakkas kehtima 9. juunil. Samal päeval jõustus ka riigikohtu eelmise aasta lõpu otsus, mis tühistas senised piirangud apteekide asutamisele.

Muudatused näevad ette, et kuni 2015. aasta 9. juunini võib suuremates ehk üle 4000 elanikuga asulates uue apteegi avada ainult omavalitsuse soovil ja ravimiameti nõusolekul. Kui taotlusi laekub rohkem kui üks, heidetakse esitajate vahel liisku. Ajutise piirangu eesmärk on takistada kuni uue regulatsiooni loomiseni apteekide massilist asutamist linnadesse ja nende sulgemist maal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles