Riigikogu kinnitas firmaautode soodustust vähendava seaduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu võttis eile vastu käibemaksuseaduse muutmise seaduse, mille järgi ei saa enam 50 protsendi ulatuses maha arvata sõiduautode ja nendega seonduvate kulude sisendkäibemaksu.

Seaduse poolt hääletas 56 riigikogu liiget, vastu oli 32 ja erapooletuid 1. «Autode puhul on vastuseis emotsionaalne olnud, loomulikult ei tahaks keegi ju maksta, aga me ei taha ju automaksu,» on öelnud rahandusminister Jürgen Ligi.

«Erasõidud ei tohiks olla käsitletud ametisõitudena. See on ainus kaup, kus eratarbimine on lubatud ametlikult kanda praeguse seaduse järgi firma kuludesse. See lihtsalt on üks seaduseviga, mis sinna kunagi sattus,» sõnas ta. Sisendkäibemaksu mahaarvamise üldine piirang on jätkuvalt ka eratarbeks kasutatavatel firmaautodel 50 protsenti. Seega arvatakse ettevõtluses kasutatava sõiduauto soetamisel või lepingu alusel kasutamisel ning selle sõiduauto tarbeks kaupade soetamisel ja teenuste saamisel arvestatud käibemaksust maha 50 protsenti sisendkäibemaksu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles