Andres Must: jalgpall annab võimaluse leppida teiste kultuuridega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Must
jalgpalliajakirjanik
Andres Must jalgpalliajakirjanik Foto: Pm

Sportlaste tegudele antud hinnangud võivad kultuuriti erineda ja arusaamine enda väärtuste universaalsusest on sügavalt ekslik, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.

Käimasolevad maailmameistrivõistlused on mitmel moel erilised. Seda ümbritsevad nii positiivsed (ründav ja resultatiivne mäng) kui negatiivsed (FIFAga seotud skandaalid ning väga paljude brasiillaste MMi-vastasus) märgid. Ka eristab praegust turniiri varasematest selle totaalne kajastus. Tehnoloogia areng on oluliselt avardanud turniirist osasaamise võimalusi ning samuti avardanud võimalusi end maailmas kuuldavaks teha.

Ja kuigi igaüks meist saab osa vaid murdosast maailmas toimuvast, on üldpilt võistlustest oluliselt värvikam kui varasematel kordadel. Järgnevate ridade eesmärk ei piirdu selle värvikuse ägedate näidetega illustreerimisega, kuivõrd püüan mõelda, mida need maailma eri otstest saabuvad illustratsioonid meile ütlevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles