Tuiksoo pöördub Euroopa Kohtusse, Kangur vallandatakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikohtus süüdi jäänud Ester Tuiksoo esines pärast vaikimist eile avaldusega, et on otsustanud pöörduda Euroopa Kohtusse. «Tänan siiralt kõiki neid, kes on mind sel raskel ajal toetanud. Vastavalt Keskerakonna põhikirjale pole mul enam võimalik Keskerakonna liige olla, kuid soovin kõigile keskerakondlastele edu, jõudu ja jaksu,» kirjutas Tuiksoo. Ta kinnitas taas, et pole seadust rikkunud. «Mind on ebaõiglaselt süüdistatud ja jäetud arvestamata oluline tõendusmaterjal. Seega olen otsustanud pöörduda Euroopa Kohtusse.»

Keskkonnaministeerium teeb aga ettevalmistusi, et vabastada süüdi mõistetud Kalev Kangur maa-ameti peadirektori ametist. Tema teenistussuhe on olnud peatatud juba alates 2006. aastast.

«Ettevalmistamisel on tema töölt vabastamise käskkiri, sest inimene, kel on karistatus tahtlikult toime pandud kuriteo eest, ei saa töötada avalikus teenistuses,» ütles keskkonnaministeeriumi pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles