Tallinna trolliliinidel sõidab ka üks 26-aastane vanake

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna trollipargi trollijuht-instruktor Anatoli Tregubov pargi kõige vanema, 26 aastase trolli juures.
Tallinna trollipargi trollijuht-instruktor Anatoli Tregubov pargi kõige vanema, 26 aastase trolli juures. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna esimesed üheksa trollibussi, tollase Nõukogude Liidu Saraatovi oblasti Engelsis Uritski nimelises sõjatehases valminud ZIU-5 läksid Estonia – Hipodroomi liinile 6. juulil 1965 ehk 45 aastat tagasi.

Nendest trollidest ei ole enam ühtegi järel. Kõige vanem Škoda sarvedega sõiduk, mis veel ka liinil käib, on 1984. aastast pärit. Troll ei näe seestpoolt küll enam eriti pilkupüüdev välja, kuid trollipargis 1970.aastatest erinevatel kohtadel töötanud, praegu trollijuhi-instruktori ametit pidava Anatoli Tregubovi sõnul liigub masin päris kenasti ja võib veel mitu aastat sõitjaid teenindada.

«Üks halb asi on see, et talvel on selles trollis külm sõita, kuna küttesüsteem ei tööta enam päris korralikult,» mainis Tregubov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles