Karupoeg ootab Alaveskis väljasaatmist uude kodusse Leedus

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on paari aasta eest Nigulast Alaveskile viidud karupoeg Pänta.
Pildil on paari aasta eest Nigulast Alaveskile viidud karupoeg Pänta. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Kevadel Nigula metsloomade taastuskeskuses varjupaiga leidnud pooleaastane karupoeg sõidutati eile Alaveski loomaparki Võrumaal, kus ta jääb ootama reisi oma uude kodusse Leedus.


Karupoeg on Nigulas veedetud kuude jooksul äratanud tähelepanu ja kaastunnet ajakirjanduse veergudel. «Kahjuks pole inimestega harjunud loom võimeline enam metsas iseseisvalt toime tulema, mistõttu parim paik talle ongi loomaaias või –pargis,» märkis keskkonnaameti looduskaitse osakonna nõunik Teet Koitjärv.

«Karu pole Nigula metsloomade taastuskeskuse  viimane asukas, sest taastuskeskus tegutseb ning siia saabub loomi-linde ravile ning samuti lahkub neid siit loodusesse tagasi,» lisas Koitjärv.

Erinevalt loomapargist pole Nigula metsloomade taastuskeskus koht, kuhu inimesed võiksid loomi vaatama tulla. Taastuskeskuse eesmärk on hooldada abitus seisundis loomi, kuni nad on võimelised jälle vabas looduses oma liigipärast elu elama. Seetõttu hoitakse inimesi neist võimalikult kaugel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles