Tallinnas algavad keskaja päevad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk mullustelt keskaja päevadelt.
Hetk mullustelt keskaja päevadelt. Foto: Peeter Langovits

10. –13. juulini toimuvad Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu eestvedamisel Tallinna vanalinnas järjekordsed Keskaja Päevad.

Päevad algavad 10. juulil kell 18 rongkäiguga, mis saab alguse Viru väravate juurest, avatseremoonia toimub 15 minutit hiljem Raekoja platsil.

Sealt suundutakse kell 19.30 Tornide väljakule, kus koostöös Tallinna Lillefestivaliga toimub keskaja piduõhtu. Üles astub ansambel Bordó Sárkány Ungarist, seal tantsitakse, lauldakse, süüakse ning kavas on muudki meelelahutused.

Keskaja päevadel, mil Raekoja plats ja Niguliste kiriku ümbrus muutub õitsvaks hansalinnaks, on kavas mitmekülgne ja meeleolukas programm, kus leidub üritusi igas eas ja maitsega inimestele. Päevade südameks on Meistrite turg Raekoja platsil, kus pakutakse käsitööd kaugelt ja lähedalt. Kõigil neljal päeval leiavad Raekoja platsil aset kontserdid, ülesastumised ja keskaegsed meelelahutused. Siit leiab ka trubaduure, õuemuusikuid, rändnäitlejaid ja narre, lastega mängib isand Andreas.

Kaugemad esinejad on seekord Ungarist, Saksamaalt ja Hispaaniast, Eestist astuvad üles Kammerkoor Canorus, vanamuusika ansambel Vexilla Regis, väikekanneldel mängivad Lätte Veetallajad ning Lathyrus Odoratus ja sõbrad tantsivad keskaegseid tantse. Hopneri majas toimuvad keskaegsed õhtukontserdid. Kavas on veel keskaegne vibuturniir, Maiasmoka kohviku juures aga tegutseb Martsipaniturg – keskaja stiilis maiustustelaat koos töötubade ja laadameluga.

Niguliste kiriku kõrvale kerkib keskaja küla, kus saab kätt proovida erinevates keskaegsetes meistrikodades ja õpitubades, toimuvad osavus- ja jõumängud, väike rüütlikool, mõõgavõitlejad. Kohal on ka Rändavad Töötoad, ehtemeistrid ja palju muud huvitavat.

Kes tahavad vanalinnast uut ja huvitavat teada saada, neile soovitatakse osa võtta jalutuskäikudest õpetatud emandaga, seda nii eesti, vene kui ka inglise keeles. 11. juulil leiab aga aset orienteerumismäng, kus orienteerujad saavad osa vanalinna legendidest.

Keskaja Päevad lõppevad 13. juulil kell 16.00 Raekoja platsil. Üritust toetavad paljud asutused ja organisatsioonid, nende seas ka Tallinna linn. XV Keskaja Päevade mahukat ja põnevat programmi näeb Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles